← Takaisin

Insinööriosaaminen viihtyy Dynamossa – case Rejlers

Rejlersin Tampereen toimisto palvelee asiakkaitaan kattavasti rakennusalan suunnittelu- ja projektitarpeissa. Yritys tunnetaan monipuolisena osaajana, joka tarjoaa insinööripalveluja teollisuuden, rakentamisen, energian ja infran aloille avaimet käteen -toimintana. Kaikkineen Rejlers työllistää noin 1000 henkeä yli 20 paikkakunnalla Suomessa. Dynamo Business Parkiin muuttoa vauhditti kahden insinööritoimiston yhdistyminen. Sen seurauksena Rejlersin Tampereen toimipisteen henkilömäärä lähes tuplaantui.

Koska toinen yhdistyvistä insinööritoimistoista toimi jo Dynamossa, valinta uusien toimitilojen osalta oli helppo. Rejlersin henkilöstö muutti Dynamoon läheltä, kävelymatkan päästä. Tärkeintä oli löytää toimintaan sopivat, riittävän kokoiset tilat kasvaneelle henkilömäärälle. Muutto Dynamoon sujui jouhevasti kesällä 2020.

– Tampereen toimipisteemme kasvoi yhdistymisen kautta toiseksi suurimmaksi Suomessa. Tampereen toimipaikassa on kirjoilla 160 henkeä, mutta paikalla päivittäin noin 50–60 henkeä. Osa asiantuntijoistamme työskentelee etänä, osa asiakkaiden toimitiloissa ja paljon on käyntejä rakennustyömailla, kertoo toimistovastaava Senior Assistant Pirjo Turunen Rejlersiltä.

Koko Tampereen toimipisteen osaaminen saman katon alle

Muuton tavoitteena oli saada laajentuneen Tampereen Rejlersin koko henkilöstö saman katon alle. A-rapun neljännessä kerroksessa olevat tilat uudistettiin perusteellisesti muuton yhteydessä. Rakennusalan suunnitteluyritys luonnollisesti osallistui tilojensa suunnitteluun. Tilamuutoksissa purettiin vanhoja väliseiniä ja tehtiin uudenlaisia tilaratkaisuja valoa läpäisevien lasiseinien ja -ovien avulla.

– Toimistotilat ja kaikki seinä-, lattia- ja keittiöpinnat uusittiin perusteellisesti. Oli hienoa, että saimme osallistua tilojemme suunnitteluun, kertoo Rejlersin toimitiloista ja hankinnoista vastaava Tuulia Ojakoski.

Mietittyä tilankäyttöä henkilöstön tarpeita kuunnellen

Nyt käytössä olevat yli 1500 neliötä jakautuvat tehokkaasti työhuoneisiin ja yhteiskäyttötiloihin. Avokonttorialueella on nimettyjä ja vapaasti käytössä olevia työpisteitä. Kaksi neuvotteluhuonetta ja äänieristetty puhelinkoppi toimivat rauhallisina kokoustiloina. Tiloihin valittu kokolattiamatto myös rauhoittaa äänimaisemaa. Lisäksi työpisteiden yhteyteen on muuton jälkeen lisätty sermejä.

– Henkilöstöllämme on vapaus olla etätöissä tai toimistolla oman tilanteen ja toiveiden mukaisesti. Henkilöstökyselyiden mukaan osa haluaa työskennellä etänä, osa taas toimistolla, jossa on ergonominen työpiste. Monitoimitila kaikkineen on tehokasta tilankäyttöä, Ojakoski jatkaa.

Yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia toimistoarkeen

Hybridityö ja insinööritoimiston liikkuva arki hankaloittavat tilankäytön ennakointia. Koska Dynamoon muuttoa seurasi etätyöjakso, uutta toimistoa ei vielä ole testattu täysimääräisessä käytössä. Toiveissa on aktiivinen työympäristö, josta löytyy soveltuva työtila jokaiselle ja elämän tuntua.

– Varomme sitä, ettei toimistomme autioituisi. Varaudumme muuttuviin henkilömääriin riittävän kokoisilla toimitiloilla, jotta työpisteet ovat aktiivisessa käytössä. Näin myös tapaat kollegoitasi tullessasi toimistolle, jatkaa Ojakoski.

Tampereen keskusta on liikahtanut kohti Ratinaa

Rejlers valitsee toimipaikkansa siten, että ne ovat hyvin saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä, pyöräillen ja autolla. Dynamossa toteutuu erinomainen sijainti keskellä kasvavaa Ratinan aluetta. Henkilöstö ja asiakkaat arvostavat Business Parkin kahta parkkihallia ja vierestä löytyy lisää pysäköintimahdollisuuksia.

– Vaikea on laittaa sijaintia paremmaksi. Toimistolle pääsee mistä ilmansuunnasta tahansa ja Dynamoon on helppo tulla käymään myös muista toimipaikoistamme, kertoo Turunen.

Kattavasti palveluja – kuntosaliin kellon ympäri

Tietoturvasyistä Rejlersillä on tehty päätös, että asiakasneuvotteluja ei pidetä omissa toimitiloissa. Osin tämä on myös tilojen käytön optimointia. Tarvittavat neuvotteluhuoneet on saatu Dynamosta joustavasti käyttöön. Tilavarausjärjestelmä helpottaa tilojen varaamista ja tarjoilujen tilaamista. Lisäiloa arkeen tuovat lounasravintola ja 24/7 käytössä oleva kuntosali. Aulapalvelun päivittäiset palvelut ovat erityiskiitoksen paikka.

– Olemme kaikki kotiutuneet Dynamoon. Päivittäisissä kohtaamisissa aulapalvelun kanssa meistä on tullut tuttuja ja työkavereita. Tiedän, että heiltä saa aina apuja, Pirjo Turunen päättää.